Malmist köögitarbed, kasutusjuhised

Write By: admin Published In: Kööginõude hooldamine Created Date: 2016-03-31 Hits: 9350 Comment: 0

Malmist kööginõude hooldamine ja puhastamine

Ehkki malmnõud on sisuliselt purunematud, hakkavad nad vale hoolduse ja puhastamise korral ikkagi kinni võtma ja roostetama. Kui neid aga korralikult hooldada, puhastada ja hoiustada, kestavad malmnõud lausa terve elu. Malmnõu sissetöötlemisel ehk rasvaine põletamisel imendub õli malmi ja tekitab niiskuskindla viimistluskihi. Erinevalt tavalistest nakkumatu kattega pannidest saab sellist viimistluskihti kriimude või muude kahjustuste puhul ka parandada. Nõusid on lihtne sisse töödelda ja kui selle eest korralikult hoolt kanda, ei pea seda kunagi kordama.
Alustuseks tuleb malmnõu nõudepesuvahendi, kuuma vee ja kareda pesusvammiga põhjalikult puhtaks küürida. Seejärel tuleb nõu veega üle loputada, korralikult ära kuivatada.  10-20 min. jääme soolaga korralikult soendada (segades soola). Valada sool välja ja pesta nõud kraani all kuuma veega. Jahutada. Korralikult ära kuivatada! Kuumutada pliidal temperatuuril ülle 100C, sisepind määrida toiduõliga peenekihiga. Jahutada.Pann on valmist kasutamiseks.

https://www.youtube.com/watch?v=Ygkjg0LtEew

Soovitusi kasutamiseks
Valmistatud toit mitte jätta pannille hoidmiseks. Peale toidu valmistamist, panni korralikult pesta ja kuivatada. Pesemine ainult käsitsi. Hoida malmnõud kuivas kohas. Roosteplekkide tekkimisel, puhastada metallšvammiga, soendada, määrida toiduõliga. Malmnõud tuleb enne küpsetama hakkamist alati kuumutada. Paari veetilga abil saab temperatuuri sobivust katsetada – kui vesi hüplema ja särisema hakkab, on kuumus piisav ja nõu kasutusvalmis. Kui vesi aga koheselt aurustub, on temperatuur liiga kõrge ja kuumust tuleks vähendada, et malmnõu parajalt maha jahtuks. Lisaks ei tohi kuuma malmnõu sisse kunagi külmasid vedelikke valada või seda külma veega loputada. Kuna temperatuuride erinevus on nii suur, võib malm kõverduda või praguneda.
 

Leave A Comment

Captcha